Bachbloesem

Bachbloesem

Wat zijn Bachbloesem remedies?

Er zijn 38 remedies die gemaakt zijn van wilde bloemen en planten. Ze zijn vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft; de Engelsman dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was arts en geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond. Toen Edward Bach ernstig ziek werd in 1917, ontdekte hij dat hij intuïtief wist wat voor geneeskrachtige eigenschappen planten bezaten en welke kwalen zij konden genezen. Bachbloesem remedies behandelen het gehele persoon/dier en niet alleen de symptomen van de kwaal. Bachbloesem remedies kunnen alleen worden gebruikt, of samen met andere behandelingsvormen. Men weet tot de dag van vandaag nog steeds niet hoe het precies werkt. Het mooiste ervan is dat het eenvoudig, veelzijdig en effectief is.

Bachbloesem remedies reageren op gemoedstoestanden en emoties. Dieren in het algemeen reageren sneller op de remedies dan mensen. Dit komt doordat dieren, in tegenstelling tot mensen, geen voorafgaande twijfels hebben of iets wel of niet helpt.

Bachbloesem voor honden

Iedere hondeneigenaar weet dat zijn hond soms angstig, blij, opgewonden of boos kan zijn. Op wetenschappelijk gebied is tegenwoordig ook bewijs dat honden emoties hebben. Doordat er tegenwoordig meer mogelijkheden zijn om de werking van het brein bij mensen (o.a. via hersenscan) te onderzoeken is dit ook mogelijk bij de hersenen van honden. Hoewel er nog veel onderzoek nodig zal zijn is nu al gebleken dat bij honden emoties net zo werken als bij mensen

Diverse emoties die bij honden voor kunnen komen zijn:

  • Verlatingsangst
  • Angst voor geluiden
  • Overmatig blaffen
  • Traumatische ervaringen
  • Onrustige honden / Nervositeit
  • Overmatig aandachtvragen
  • Onzeker
  • Angstig

Bachbloesem remedies kunnen de scherpe kantjes van de emotie van de hond verzachten. Hierdoor staat de hond meer open voor nieuwe ervaringen, waardoor de hond veranderingen, een training of therapie beter aan kan.

Wat kunt u van Bachbloesem remedies verwachten?

Wanneer een hond gestrest of niet in balans is, kan de hond niet openstaan voor nieuwe dingen. De Bachbloesem remedies brengen emoties in balans waardoor het dier zich daardoor beter zal voelen. De hond kan dan veranderingen, een training of therapie beter aan. Bachbloesems remedies kunnen als ondersteuning gegeven worden. Wanneer het gaat om getraumatiseerde dieren zijn Bachbloesems remedies een helper bij het verwerken en loslaten van het verleden en helpen de hond bij het aanpassen aan nieuwe omstandigheden.